Engine code 3056, O2 sensor - RangerForums.net - Polaris Ranger Forum
New Members Tell us a little about you

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 2 Old 07-07-2019, 10:10 AM Thread Starter
Spectator
 
Stuart C's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Orlando Fl
Posts: 1
Garage
Engine code 3056, O2 sensor

Hi all, New to the forum. I have a 2016 Ranger High Lifter 900. It was stalling out in deeper water holes. It gave me an engine code 3056. After a little research. I decided to purchase a new O2 sensor. The machine performed great for 4-5 more rides. But now the code is back when in water. I have read maybe the wiring harness or try to bypass the O2 sensor. But I have not read anywhere if either of these changes have fixed anyone's Ranger having similar issues. Any info regarding this issue would be greatly appreciated.
Stuart C is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old Today, 03:53 PM
Moon Shiner
 
liftedpsd2010's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 160
I got that code and got my 02 sensor replaced under warranty. Almost 2 years later and many water rides it never happened again. I canít remember where but a company makes an 02 sensor bypass. Maybe try that.


Sent from my iPhone using Tapatalk
liftedpsd2010 is online now  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   RangerForums.net - Polaris Ranger Forum > RangerForums.net > New Members

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome