Polaris Ranger Forum banner
21 - 38 of 38 Posts
Nadal szukam czujnika temperatury zewnętrznej w jego oryginalnym miejscu w moim 2021 NS Ultimate.
Czy ktoś ma zdjęcia lub dobry opis, gdzie szukać lub po jakich przewodach podążać, aby go znaleźć?
Dzięki.
Ja również szukałem swojego i również nie miałem szczęścia, również nie mogłem znaleźć ikony na poleceniu jazdy, więc zadzwoniłem do dealera i powiedział mi, że w Ultimate nie ma termometru temperatury otoczenia, więc zajrzałem do instrukcji obsługi i pokazuje jeden w prawym górnym rogu ekranu polecenia jazdy. Wygląda na to, że z jakiegoś powodu został usunięty.

OK,
Więc zignoruj poprzednie zdjęcia ścieżki okablowania czujnika temperatury otoczenia.
Nie wiem dlaczego, ale znalezienie tego czujnika i powodu, dla którego podaje niedokładne odczyty, dręczyło mnie i w końcu znalazłem ten czujnik. Kupiłem nawet oficjalną instrukcję serwisową, która oferuje minimalną pomoc. To jest lokalizacja czujnika, potwierdzona przez użycie opalarki i obserwowanie wzrostu odczytu temperatury na Ride Command. Następne zdjęcia pokażą wiązkę przewodów do czujnika.

Gdzie wychodzi z wiązki przewodów pod reflektorem po stronie kierowcy. Jeden kabel idzie do przedniej kamery, a przewód czujnika temperatury biegnie w dół, aby zawinąć się pod obudowę osłony wentylatora chłodnicy i kontynuować do miejsca czujnika z przodu chłodnicy.

Gdzie wychodzi z wiązki przewodów pod reflektorem po stronie kierowcy. Jeden kabel idzie do przedniej kamery, a przewód czujnika temperatury biegnie w dół, aby zawinąć się pod obudowę wentylatora chłodnicy i kontynuować do miejsca czujnika z przodu chłodnicy.
View attachment 27083
View attachment 27082
Sprawdziłem dziś moją maszynę i ma ona czujnik temperatury na miejscu, a polecenie jazdy również w jednym ze swoich menu daje ci wybór „C” lub „F” dla sposobu, w jaki chcesz, aby wyświetlacz odczytywał, ale temperatura nie jest wyświetlana nigdzie na ekranie polecenia jazdy. Jakieś sugestie???

Ciekawe.
Czy miałeś kiedyś okazję do aktualizacji oprogramowania?
Zadzwoniłem do obsługi klienta Polaris 25 marca, powiedziano mi, że kilka dni temu wydano aktualizację dotyczącą problemu z wyświetlaniem temperatury, która następnie została usunięta, ponieważ miała kilka problemów i rzekomo pojawi się nowa aktualizacja, ale nie wiedzieli, kiedy!!!

Discussion starter · #37 ·
Mam teraz 24 Northstar Ultimate, a zewnętrzny czujnik temperatury nie odczytuje dokładnie, ponieważ jest zamontowany gdzieś w pobliżu źródła ciepła. Dealer powiedział, że przeniosą go pod maskę. Powiedziałem, że może być gorzej z powodu wentylatora chłodzącego silnik, który wydmuchuje gorące powietrze. Czy ktoś ma taki, który działa bez przenoszenia czujnika?

21 - 38 of 38 Posts